Vpiši iskalni niz

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE DEPORTIVO d.o.o

Izdaja 001 - 01.01.2020

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine DEPORTIVO d.o.o. so sestavljeni v skladu z:

  • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), 
  • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), 
  • Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), 
  • na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca/uporabnika (v nadaljevanju kupec ali uporabnik) ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine (v nadaljevanju prodajalec ali upravljalec).

1. UPORABNIKI IN REGISTRACIJA

  • OBISKOVALEC – registracija ni potrebna.
  • REGISTRIRAN UPORABNIK – za uspešen nakup oz. oddajo naročila je potrebna registracija.

Po zaključenem postopku registracije je uporabniku dodeljeno uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je enako naslovu njegove elektronske pošte. Zamenjava elektronskega naslova uporabnika je mogoča samo preko poslanega zahtevka na narocila@deportivo.si. O spremembi elektronskega naslova bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte. Podatki pridobljeni s postopkom registracije bodo uporabljeni izključno za obdelavo uporabnikovih naročil.

2. NAROČILO

Kupec/uporabnik doda v košarico izbrane artikle in količino. Pred zaključkom nakupa lahko izdelke v košarici ponovno pregleda, spremeni ali odstrani. Po potrditvi naročila podatkov ni več mogoče spreminjati. V kolikor želi kupec/uporabnik spremeniti kakršnekoli podatke v zvezi z naročilom, lahko le to zahteva preko elektronske pošte na narocila@deportivo.si ali telefonsko številko 02 80 55 140.

Po oddaji naročila prejme kupec na svoj elektronski naslov potrdilo o oddaji naročila. Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajstih) ur sporoči na naš elektronski naslov. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku  ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in upravljalcem spletne trgovine, nepreklicno sklenjena. Prodajalec v roku 1-3 delovne dni naročen/e izdel-ek/ke odpremi. Kupec praviloma prejme naročeno blago v roku od 1 do največ 5 delovnih dni po oddaji naročila oziroma glede na distribucijski plan podjetja DEPORTIVO d.o.o.

3. CENE

Cene so informativne narave in so vidne samo registriranim uporabnikom.

Ostale cene ter komercialnimi pogoji so dogovorjeni interno med kupcem in prodajalcem.

Cene so neto, brez DDV in veljajo na dan dobave. Cene veljajo za grosistično prodajo in veljajo od datuma izdaje cenika do preklica oz. spremembe cen prodajalca. Prodajalec si pridružuje pravico do napak pri objavi cen in ostalih podatkov.

Stroški dostave so brezplačni za dostave nad 50 € (z DDV). V nasprotnem primeru zaračunamo stroške dostave 5 € (neto brez DDV).

4. PLAČILA

Plačilni pogoji so dogovorjeni interno med kupcem in prodajalcem.

5. DOSTAVA

Brezplačna dostava velja pri nakupu nad 50,00 € (z DDV). V nasprotnem primeru zaračunamo stroške dostave 5 € (neto brez DDV).

Osebni prevzem je mogoč vsak delavnik od 7.00 – 15.00 ure, po predhodnem dogovoru. Mesto prevzema: DEPORTIVO d.o.o. TRGOVSKA ULICA 11, 2310 SLOVENSKA BISTRICA

6. KOMUNIKACIJA

Prodajalec bo s kupcem v stiku preko sredstev komunikacije na daljavo (elektronska pošta, telefon, ipd.) razen, če temu kupec izrecno nasprotuje. 

7. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije prodajnih artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

8. PRIJAVA NA E-NOVICE

S prijavo na e-Novice obiskovalec (prijavitelj) soglaša, da se vsi podatki, ki jih ob prijavi na e-novice posreduje ponudniku uporabljajo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudniku na njegov elektronski naslov.

V kolikor prijavitelj teh sporočil ne želi več dobivati lahko prijavo pisno kadarkoli prekliče. Preklic je možno izvesti tudi v okviru rubrike prijava na e-Novice na spletni trgovini DEPORTIVO, kjer vpiše svoje podatke, ter potrdi odjavo s pritiskom na gumb »odjavi«. Prav tako lahko preklic pošlje tudi na elektronski naslov komerciala@deportivo.si.

9. PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje DEPORTIVO d.o.o. si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb, da se vse pritožbe in spori razrešijo sporazumno za obe strani. Kupec lahko težave ali pritožbe sporoči na elektronski naslov: komerciala@deportivo.si ali na telefonsko številko: 02 80 55 141. 

V kolikor spora med ponudnikom in stranko ni mogoče rešiti sporazumno je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Mariboru.

10. IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Podjetje DEPORTIVO d.o.o., ki upravlja spletno trgovino (http://deportivo.si/) je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Podjetje DEPORTIVO d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine zbira naslednje podatke uporabnikov: ????

Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnih navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

11. RAZNO

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila v zvezi s poslovanjem spletne trgovine deportivo.si lahko uporabnih pošlje preko elektronske pošt na komerciala@deportivo.si.

DEPORTIVO d.o.o.